Hastane Sonrası Hasta Bakım Hizmetleri

Onkolojik Hasta Bakım Hizmetleri

Kanser her yaş grubunu etkilemesine karşın, çoğu kanserler 65 yaş üstü bireylerde oluşur. Radyoterapi ve kemoterapi uygulamaları sonrası bulantı-kusma, ishal, karın ağrısı gibi durumlar hastanın yemek yemesini etkiler. Kanser hastasının beslenme yeterliliğinin değerlendirilmesi ekip işidir. Doktor, hemşire ve diyetisyen bu değerlendirmeyi birlikte yapar. Tedavi sırasında iyi beslenmek, tedavinin yan etkileri ile başa çıkabilmek, enfeksiyondan korunmak ve ilaç nedeniyle hasar görmüş normal dokuların iyileşmesini hızlandırmak açısından çok önemlidir. Aynı zamanda kanserde psikolojik tedavi, tedavinin bütünleyici ve ayrılmaz bir parçası olup hastanın fiziksel tedavisini tamamlayıcıdır. Tüm bu bilgiler ışığında kurumumuzda, tüm kanser hastalarının bu süreci daha rahat ve uzman ekip gözetiminde geçirmesi sağlanmaktadır.

Trakeostomili, Kolostomili ve Peg (Perkutan Endoskopik Gastrostomi)li Hasta Bakımı

Trakeostomi, solunum güçlüğü durumlarında solunumu desteklemek ve hava yolu açıklığını sağlamak amacıyla, cerrahi bir yöntemle boyundan soluk borusuna bir delik açarak, hava yolu açıklığının sağlanması işlemidir. Trakeostomi, hastaya hastane ortamında ve hekim tarafından steril şartlarda uygulanır. Hastaneden taburcu olurken trakeostominin kalmasına karar verilirse, hastanın evde bakımına devam etmesi gerekir. Trakeostomili hastanın bakımında hijyen başlıca unsurdur. Trakeostomi bölgesi açık bir alandır ve enfeksiyona karşı korunması, bu nedenle temiz tutulması ve pansumanlarının yapılması çok önemlidir.

PEG ise, ağız yoluyla beslenemeyen hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla, karın duvarından mideye tüp yerleştirilmesidir. Tüpün yerleştirilmesini takiben pansuman yapılarak üzeri antiseptik solüsyon ve gazlı bezle kapatılır. Yara yeri olgunlaştıktan sonra gazlı bezle kapatılmasına gerek yoktur. Sadece aseptik solüsyon ile silinir ve kurulanır.

• Tam zamanlı kurum hekimi hizmeti
• 24 saat hemşire ve yaşlı bakım personeli hizmeti
• Düzenli kullanılan ilaçların takibi
• Kişiye özel yemek ve beslenme menüsü
• Kişisel bakım
• Psikolojik destek ve kontrol
• Sosyal faaliyetler
• Hobi faaliyetleri
WHATSAPPHEMEN ARA